download.jpeg

Meditation i Praksis

I Danmark er vi priviligerede ved at have en kontinuerlig inspiration fra den amerikanske sufimester/meditationslærer Aziza Scott, som kommer to gange om året (oftest i april og oktober) til København og afholder weekend meditationskurser. Det har hun gjort siden 1980 og en gruppe mennesker har  dermed fået  en spirituel træning og meditationerfaring. Det har skabt et energifelt,  som kommer alle til gode, nytilkomne såvel som mere erfarne.

Aziza Scott skaber en atmosfære af hjertets harmoni og klarhed, som er helende og energiskabende.  Hendes livsglæde og jordnære holdning giver en inspirerende indfaldsviklel til spiritualitet, som hjælper til at finde kreative løsninger på dagligdagens problemer og fremmer indre vækst. På kurserne guider hun meditationerne, således at både begyndere og øvede kan få et godt udbytte. Se side om Meditationskursus for mere info

Inspireret af kurserne med Aziza Scott er der dannet meditationsgrupper, i forskellige dele af landet. Disse grupper ledes af erfarne danske meditationsgruppeledere. Deltagelse i grupperne er gratis. Grupperne mødes 1-2 gange om måneden. Der er meditationsgrupper i København, Ålborg, Næstved og Nakskov. I København er der desuden healingsgruppe 2 gange om måneden. Man kan komme i kontakt med gruppelederne ved at sende en mail til Sufi-Danmark

Hver sommer afholdes en meget populær sommerlejr i bjergene i Schweiz med  undervisning i mange forskellige aspekter af sufismen: meditation, kreativitet, dans  og musik of med mange vidende og opløftende undervisere. Der er deltagere fra næsten hele verdenen. Zenith Institute står for tilrettelæggelsen. (Se program her)

 

Næste Kursus med Aziza Scott

 

Fordybelse - Nærvær - Meditation
Et kursus i sufi meditation med Aziza Scott.
25. oktober - 27. oktober 2019

 

Introduktion

Aziza Scott er en meditationsmester af højeste karat. Hun underviser i sufismens ældgamle, evigunge meditationsmetoder - metoder som er forfinede gennem århundreder, og tilpasset vort moderne liv. Hun skaber en atmosfære af hjertets harmoni og klarhed, som er helende og energiskabende. Hendes livsglæde, poesi og jordnære holdning giver en inspirerende indfaldsvinkel til spiritualitet, som både løfter over jordens tyngde og hjælper til at finde kreative løsninger på dagligdagens problemer og fremmer indre balance og glæde. Aziza har arbejdet med sufi-meditation i over 35 år. Sammen med sin mand har hun gennem mange år ledet et spirituelt bofællesskab. I de sidste 25 år har de haft deres eget retreat-center, hvor de leder 3 til 40 dages individuelle meditationsforløb. Hun leder også uddannelsen af retreat ledere i USA og dele af Europa. Aziza er utrolig efterspurgt som kursusleder over hele Europa og USA, fordi hun skaber et meget inspirerende, rent og levende meditativt klima. Aziza er amerikaner og taler et klart og tydeligt engelsk. Det er dog mindre væsentligt at forstå det hele, da det er den meditative stemning, der er afgørende.

“Kærlighed i sin fylde er en magt uden lige; den taler højere end ord, og intet mennesker er for svagt til at høre, når kærligheden bryder frem i af dets hjerte.”
- Hazrat Inayat Khan

Praktiske Oplysninger

Tid: 25 - 27. oktober 2019 (fredag 19:30-22, lørdag 10-17 og søndag 10-16.00).

Sted: Kursustrappen Kong Georgs vej 11 st. baghuset Frederiksberg. Medbring evt. en skammel og plaid.

Pris: Kursusafgift kr. 1500.-, som inkluderer mulighed for at downloade kurset på hjemmesiden. Der serveres urtete og kaffe. Frokost sørger man selv for.

Oplysning: Vil du vide mere om kurset er du velkommen til at ringe til Nini Leick tlf. +45 26 97 93 68 eller Inger Mundt tlf. +45 38 74 33 13.

Tilmelding: Indbetaling af kursusafgiften senest 1. oktober på konto i Den danske Bank reg. nr. 3121 kontonummer 3121488817. HUSK AT SKRIVE DIT NAVN VED PENGEOVERFØRSLEN. HVIS DU ER NY DELTAGER BEDES DU SKRIVE DIN E-MAIL ADRESSE VED INDBETALINGEN. Hvis du ikke hører noget inden en uge kan du betragte dig som optaget på kurset. Før 1.oktober ved framelding refunderes kr. 1000.- Ingen refusion efter 1. oktober.

Deltagelse i tidligere kurser er ikke en betingelse for at melde sig. Både begyndere og øvede, er velkomne. Efter kurset er det muligt at fortsætte den meditative træning i en meditationsgruppe. Det er gratis.

 

Sufismen går helt tilbage til de gamle ægyptiske mysterier. Da Islam kom dækkede den sig bag Islam for at undgå forfølgelsen på samme måde, som visse mystiske kristne retninger skjulte sig bag den etablerede kristne kirke. Sufismen stiler mod en direkte erfaring af det guddommelige og vejen dertil går gennem en åbning og forfinelse af hjertet. Den sufisme som Hazrat Inayat Khan bragte til vesten i begyndelsen af det 20. århundrede, respekterer alle religioner, men er ikke tilknyttet nogen af dem. I sufimeditation bruger man traditionelt ord og lyde til at sætte den meditative proces igang. Det er en slags mantraer, kaldet wazifa'er, som har såvel psykologisk og energimæssig betydning og zikr, som er en form for hjertebøn. Det kan i begyndelsen virke lidt fremmedartet, bl.a. fordi ordene er af arabisk oprindelse, men man opdager snart energien bag ordene. For at læse mere om meditation, klik her.

Om Aziza Scott

Aziza Scott har arbejdet med sufi-meditation i over 35 år i Sufi Order International. Hun og hendes mand har gennem mange år ledet et spirituelt bofællesskab. I de sidste 25 år har de haft deres eget retreatcenter, hvor de leder 3 til 40 dages individuelle meditationsforløb. Hun leder også uddannelsen af retreatledere i USA og dele af Europa. Aziza Scott er utrolig efterspurgt som kursusleder over hele Europa og USA, fordi hun skaber et meget inspirerende, rent og levende meditativt klima. Aziza Scott er amerikaner og taler et klart og tydeligt engelsk. Det er dog mindre væsentligt at forstå det hele, da det er den meditative stemning, der er afgørende.

Aziza Scott

Retreats i Danmark

Retreat betyder at trække sig tilbage. Dvs. at trække sig tilbage fra det udadvendte og kommunikerende liv for at vende indad og finde sin egen indre kilde til liv - meget gerne i nær kontakt med naturen. For mange er det også en kilde til nærvær med spiritualitet og kreativitet. I sufisammenhæng kan man gå i retreat, ligegyldigt om man søger spirituel kontakt eller bare ønsker en stund med sig selv i fred for den omgivende verden, men med en erfaren guide ved sin side.

Solnedgang ved Lumsås copy.jpg

Retreat i Lumsås

Skab indre ro og kontakt med dig selv på både et fysisk og et mentalt plan. Kom på stille retreat enten i gruppe eller individuelt.

 
DJI_0046-Edit-Edit-2-1200x800.jpg

Individuel Retreat i Hornsherred

Trænger du til at forny dig selv indefra? Mærke din indre kilde og finde ro og glæde? Overvej et retreat.


Sufi Healing Orden

Sufi Healing Ordenen er en gren af Sufi Ordenen. Den omfatter grupper af mennesker, som er engageret i at fjernheale enkelte mennesker, der trænger til healing, såvel som at formidle healing til det skabte som helhed. Fjernhealingen formidles som nævnt gennem grupper. Grupperne er sammensat af mennesker, der ønsker at yde service overfor trængende mennesker. Den enkelte gruppe ledes af en Healingconductor.

I hvert enkelt land er der udpeget en ansvarlig leder for ordningen. Vedkommende kaldes en Shefayat. Under healingsceremonien bliver der bedt for de mennesker, der har ønsket at modtage healing. Ligeledes bliver der bedt for alle unavngivne, der måtte trænge til healing. Der afsluttes med bønnen Khatum:

Oh, du som er fuldendt kærlighed, harmoni og skønhed,hersker over himmel og jord,
Åbn vore hjerter, så vi kan høre din stemme, som hele tiden kommer indefra.
Åbenbar for os dit guddommelige lys, som er skjult i vore sjæle, så vi må kende og forstå livet bedre.
Oh, du medfølende og barmhjertige Gud, giv os din store godhed, lær os din kærlige tilgivelse,
løft os over egenskaber og forskelle som skiller os.
Send os freden fra din guddommelige ånd
og foren os alle i din fuldendte væren.

Healinggruppen afslutter ceremonien med at synge livgivende sufisange. Se også siden om Meditation i praksis


Meditationsgrupper

Meditationsgrupper: Der er meditationsgrupper forskellige steder i landet, hvor det er muligt at blive deltager: København, Næstved, Nakskov og Aalborg. Kontakt os, hvis du er interesseret i at deltage i sådan en gruppe.


Alp Camp


Hver sommer afholdes international meditationslejr i alperne i Schweiz. Du kan læse en introduktion til kurset på engelsk nedenunder, eller så kan du besøge deres hjemmeside direkte og undersøge for dig selv, ved at klikke knappen nedenunder.

Sufi-Buddhist-Dialogue-Alps-2014.jpg

Dear Seeker,
Welcome to the Zenith Sufi Summer Camp, where your fellow seekers from around the world have been gathering for nearly 30 years, to learn, share and participate in how to journey on this path called life.

Here in this Alpine meadow of Ticino we have been creating a sacred space that allows you to drink deeply of nature’s beauty and power and to inwardly tread the path that leads to the soul’s awakening. It is a space where you can dive deep into your inner life and through spiritual practices, silence, prayer, music and dialogue reconnect with your timeless nature.

Our programme is rooted in the teachings of the Inayati Order, a Sufi path of spiritual liberty, (formally known as the Sufi Order International) and what we hope to see blossom, through all who visit us, is a universal message of the power of love, of the harmony that exists in the universe and of the everlasting beauty that is found in each moment.

In these pages you will find an abundant offering of workshops and retreats over four weeks. During this time you have the option of taking part in seminars or doing a guided individual or group retreat in our very special silent retreat area. We have a wonderful camp within the Camp for children, so you can come as a family and we offer special workshops for teenagers and young adults. You can come for one week or four!

One of the magical aspects of this Camp is the work camp and the take down camp. The work camp starts in June when there is nothing more than the mountains, the trees and the cows. A group of people of all ages, and with different skills, gather to build the Camp. Alongside physical building work, there is spiritual practice and the cultivation of community.

At the end of the four weeks another group gathers to take down everything that was built and return the land to the state in which we found it.

Do come and join us! You can come to build, participate, take down, or just visit. In joining together, may we all be strengthened and inspired to discover the spiritual liberty that exists in us through our connection to the Divine. For as Pir Vilayat Inayat Khan the founder of this camp has said: “Freedom gives infinite power, it can move mountains.”

If you are interested in learning more about the Inayati Order please visit their website: inayatiorder.org


Andre Aktiviteter

download.jpeg


Meditationsweekend i Aalborg
To gange om året, typisk i begyndelsen af januar og slutningen af august/ begyndelsen af september samles Aalborg-gruppen til en meditationsweekend, som består af to dage med meditation fra kl. 10 til henh. 17 og 16. Deltagelse er kun for deltagere i meditationsgruppen.