Retreat

Vi har to retreattilbud

Inges Retreat

 

Retreat i Lumsås 

En retreat er en enestående mulighed for i nogle dage at forlade det udadvendte liv og den konstante kommunikation med omverdenen for at vende sig indad i en fordybelse og i en ro, som let glemmes i den travle hverdag.

Der er normalt to gange om året mulighed for nogle dage i stille retreat – enten i gruppe eller individuelt – i Lumsås, hvor der er skøn og varieret natur med mulighed for meditationer indendørs eller gående meditationer i skoven, langs stranden eller på åsen med pragtfuld udsigt over vand og land eller i den smukke enkle kirke.

 

 

Sufi-meditation

Sufi-meditationerne fokuserer særligt på to ting: at skabe indre ro og kontakt med dig selv på både et fysisk og et mentalt plan og på at komme i en dybere kontakt med hjertet og rense og åbne det.

 

Inden retreaten har vi en samtale om dit eget personlige mål med retreaten, som typisk tager udgangspunkt i dit liv her og nu. Derefter vil du og jeg sidde sammen én til to gange om dagen, hvor du bliver guidet til dine meditationer den dag.

Resten af dagen tilbringer du i tavshed med dit personlige meditationsprogram, som udover traditionelle siddende meditationer også kan indeholde gående meditationer i den smukke natur.

 

Er du i individuel retreat i gruppe, mediterer vi desuden sammen én til to timer om formiddagen.

I hele retreaten er der altså tavshed bortset fra under den guidning, som du modtager dagligt.

 

 

Forudsætninger:

Du behøver ikke have særlige forudsætninger for at få glæde af en retreat. Den guidning, som du får, vil tage udgangspunkt i dig og dine ønsker og behov netop nu. Den eneste forudsætning er, at du virkelig ønsker den pause fra hverdagen og den fordybelse, som retreaten tilbyder dig.

 

Indkvartering og pris:

Der er mulighed for indkvartering i hus (værelse eller hems) efter princippet først til mølle.

Prisen for indkvartering i eget telt (om sommeren) er 450 kr. i døgnet og i hus 550 kr. i døgnet.

 

Du bedes medbringe sengetøj (sovepose eller dyne og hovedpude) og linned og håndklæde samt noget at sidde på, tæppe og pude/skammel, når du mediterer.

 

 

Varighed, tid og sted:

Længden på retreaten vælger du selv. Dog: hvis det er din første retreat vil to dage som regel være passende.

Gruppemeditationerne vil ligge fra første dag og så længe, der er deltagere til den

 

 

Forplejning:

Du vil være på retreatkost. Dvs. intet kød, intet brød, ingen mejeriprodukter og ingen kaffe.

Du står selv for tilberedning af morgenmad og frokost. Der vil være mysli til grød, te, riskiks, vegetarpålæg, honning og marmelade, gode supper som bare skal varmes, og frugt og grønt.

Aftensmaden er et let vegetarmåltid, som bliver stillet frem til Jer i køkkenet ca. kl. 18.

Hvis du er interesseret:

er du velkommen til at kontakte mig på telefon: 40 53 35 42 eller på mail: ingefarup@hotmail.com

Venlig hilsen

Inge Farup

 

 

Uden navn

INDIVIDUELT RETREAT PÅ OKSEHOLME

Hvad er mest værd,en forsamling af tusinder

eller din egen ægte ensomhed?

Frihed eller magt over en hel nation?

En kort tid alene i dit værelse

vil vise sig mere værdifuld end noget som helst

der nogensinde kunne gives dig.

Rumi

Er det tid til at skabe en bedre forbindelse mellem dit indre og ydre liv? Er du ved et vendepunkt, hvor du skal finde det næste skridt? Måske har du brug for at gå dybere ind i dit indre spirituelle liv og dine meditationer end du har mulighed for at gøre i en travl hverdag. Eller trænger du til at lade op, få ny energi i krop og sjæl? Dette er alt sammen gode grunde til at overveje et individuelt guidet retreat

Et spirituelt retreat er en kontemplativ oplevelse, et fuldstændig brud med hverdagens daglige rutine i et antal dage med guidede meditative øvelser. Gennem et retreat bevæger man sig mod en tilstand af større fylde og væren og dybere accept af sig selv og andre. Processen er helende og styrkende for kroppen, for sindet og for sjælen.

Retreat – en oldgammel vej.

Det er en metode som er udviklet gennem 2500 år. Allerede Sokrates beskrev det 400 år f.v.t. Menneskene har til alle tider haft svært ved at integrere deres dybeste længsel efter helhed og væren med hverdagens realiteter. Kravene fra arbejde, forholdet til andre mennesker, andres og egne kriser kan stjæle den balance og indre harmoni som alle har behov for. Man risikerer at blive desillusioneret og miste selvtilliden. Man kan blive grebet af meningsløshed og føle sig tom. Men ligesom kroppen har brug for næring og sindet for inspirerende tanker, må menneskets sjæl og ånd have næring og fornyelse. Især i svære perioder i livet har man brug for spirituel næring som fornyr en, udvider ens evne til at elske og øger ens bevidsthed. Denne næring har man til alle tider vidst at finde gennem en indre spirituel vandring og på denne livslange rejse kan perioder med individuelle retreats give en fordybelse og intensivering som kan være meget berigende.

”Træk dig fra verden og sæt dig selv fri, løsn alle de fine snore og tråde der binder dig gennem lyde, gennem tanker, gennem andres tilstedeværelse. Fysisk alenehed, ydre stilhed og sand erindring er kun et middel.. Vi går ikke ind i ørkenen for at slippe væk fra mennesker, men for at finde dem; vi går ikke fra dem for ikke at have noget med dem at gøre, men for at finde ud af hvordan vi bedst kan gøre dem godt. Den sandeste alenehed er ikke noget udenfor dig selv, ikke fravær af mennesker og lyde; det er en afgrund som åbner sig midt i din egen sjæl. Denne afgrund af indre alenehed er en sult som aldrig kan

tilfredsstilles af ydre ting.” Thomas Merton, kristen mystiker.

Hvis du har deltaget i et eller flere meditationskurser med Aziza Scott har du mulighed for yderligere fordybelse gennem et retreat.

På Okseholmene i Hornsherred har vi Inger Mundt og Nini Leick de sidste mange år haft retreatants i en periode hver sommer. Mange kommer igen år efter år, andre er nye. Nogle har været på mange kurser med Aziza, andre kun på et enkelt. Alle er velkomne.

Omgivelserne er ideelle for retreat. Vi bor udenfor den lille landsby Sønderby nær Skibby. Stedet er meget naturskønt, et stort åbent område omgivet af marker og enge med køer, heste, får, harer og masser af fugle og en fantastisk udsigt over Roskilde fjord. Her er stille bortset fra enkelte

landbrugsmaskiner og helikoptere. Man kan bade med udsigt til Roskilde Domkirke fra den private strand, der tilhører os og 3 andre sommerhuse. Stedet inspirerer til at vende sig indad og finde sin kilde, til at hvile og restituere sig.

Vi har selv dybtgående erfaringer med retreatprocessen, da vi de sidste 20 år selv årligt har været på individuelle retreats guidet af Aziza og andre. Det er også Aziza der har uddannet os som retreat guides. Vi har begge mediteret i over 30 år.

Hyppige spørgsmål om retreat.

Hvornår kan man komme på retreat?
I perioden lørdag d. 11 til tirsdag d. 21 august 2018 (begge dage inkl.) er det muligt at arrangere minimum 3 dages retreat med os.

Hvordan bor man under retreatet?
De fleste bor i telt enten eget eller lånt af os. Enkelte kan bo i retreathytte evt. campingvogn. Der er udendørs varmt brusebad og toilet.

Forplejning?
Retreatmaden er vegetarisk. Man forsyner sig selv i køleskabet med mad til morgenmad og frokost, der er varmtvandskoger, så man kan lave te og kogeplade til morgengrøden. Vi bringer hver aften nylavet varm mad. Hvis man er på en særlig diæt, forsøger vi at imødekomme det. Man spiser ved borde i det fri.

Meditationerne?
Et retreat varer som nævnt fra 3-10 dage og antallet af dage aftales i forvejen. Man mødes enten morgen eller aften med sin retreatguide, som mediterer lidt med en og derefter gennemgår øvelserne. De fleste øvelser vil være bekendte fra kurserne med Aziza og omfatter øvelser med lys, åndedræt, wazifaer og zikr m.v. Der indgår også meditation på bånd og MP3. Resten af dagen er man alene i tavshed, mediterer på sit udvalgte meditationssted i naturen eller i sit telt. Man kan gå meditative ture, skrive i sin dagbog eller hvile sig. Om aftenen er der ofte vidunderlige solnedgange.

Praktiske forhold?
Man ankommer mellem 17 og 19 dagen før retreatet starter, så man kan få teltet op, evt. få et let aftensmåltid og indstille sin sjæl på retreatet. Retreatet slutter kl. ca. 17 den sidste dag. Det koster 450.- kr pr dag. Det koster yderligere kr. 100.- pr. dag at bo i retreathytte eller stort telt. Små telte er gratis.Når du har truffet aftale med os om retreat, sender du enten depositum kr. 450.- eller hele beløbet til Nini Leick, regnr.1551 konto.6721133, dermed sikrer du din plads. Ved framelding inden 15. juli tilbagebetales depositum med kr. 350.- Resten af beløbet betales ved ankomsten.
Før retreatet starter sender vi oplysninger om transport, liste over nyttige ting at medbringe og andre praktiske forhold.
Man kan enten ankomme i egen bil eller med S-tog til Frederiksund og derfra bus til Sønderby, hvor vi afhenter i bil.

Vil du vide mere? Ring: Nini Leick 26979368 & Inger Mundt 93971777